søndag 26. februar 2012

Bokanbefalinger - Aila

 Det er vel mest sannsynlig at du har 345 bøker du gjerne skulle lese, men aldri får tid til. Om du er en av de få som ikke greier å finne noe å lese, har jeg noen anbefalinger til deg.


Pillars of the Earth av ken Follet (Sverdet og Korset på norsk)

Denne boka og oppfølgeren World Without End er de absolutt beste bøkene jeg noen gang har lest. Du følger en håndfull hovedpersoner gjennom livene deres i England i Middelalderen. Du får med det alle aspekter ved livene deres mens en ny katedral reises i det (delvis) fiksjonelle Kingsbridge og Shiring. Du finner karakterer som den ydmyke, men drømmende munken Phillip, den viljesterke og inteligente adelskvinnen Aliena, den lovløse Ellen som bor i skogen og hennes lovende sønn, Jack, den blodtøsrtige Willian og hans syke mor og den ambisiøse biskopen, Waleran. Ja, det er en del karakterer, men det er dem og deres sammenflettede historier som gjør denne boka umulig å legge fra seg, selv etter 1000 sider.


Dette er fra miniserien som ble laget av boka. Den er også sterkt anbefalt å kjøpe på dvd. (eller se på nett om du er av den typen). 










Peter and Max av Bill Willingham

Dette er egentlig en slags spin-off av Fables tegneserien. Jeg har nevnt boka tidligere i inlegget om kjærlighetshistorier. I denne boka følger du livene til den berømte Peter Piper ( som førte både rotter og barn ut av byen ved å spille på en magisk fløyte) og hans yngre bror, Max. Man følger dem da de levde i eventyrverden, da Max flyktet på grunn av den nye keiseren hvordan de møtes en siste gang i nåtiden og vår verden. Det er en fantastisk vinkling og vri  av eventyret, og boka er mat for fantasien. Her møter du også Little Bo Peep, heska Frau Totenkinder, Snehvit og Ulven. 



The Clan of the Cave Bear (Hulebjørens Klan på norsk)

Dette er en historie satt i sen istid. Den handler om en liten menneskejente som mister familien sin i et jordskjelv og legger ut på målløs vandring for å redde seg selv. Hun blir funnet av medisinkvinnen i en neandertalerklan og blir adoptert av henne. Hulebjørnens Klan handler om hennes forsøk på å tilpasse seg der hun ikke hører hjemme. Det er en veldig vakker fortelling altsååå






Jackdaws av Ken Follet


En spennende bok av Ken Follet om engelske, kvinnelige spioner i Paris under andre verdenskrig. Som alltid har Follet gjort et fantastisk bakarbeid på sine bøker satt i en tidsperiode. Det er en virkelig spennende bok, en man virkelig har problemer å legge fra seg. Både kjærlighet, krig, sex og svik er temaer i denne boka.

                         



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar